Planert: Drago mi je što Bišćani cijene moj rad

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je njemačkog novinara i humanitarca Dirka Planerta, koji je kao student prije više od 25 godina u Njemačkoj prikupljao pomoć za Bišćane te dovezao devet konvoja humanitarne pomoći kroz okupiranu teritoriju.

Dolazak u Bihać nakon 26. godina za Dirka je bio pun emocija i prisjećanja na teška vremena za Bišćane.

- Susreti s dragim prijateljima nakon toliko godina ne mogu se opisati. Grad se mnogo promijenio na pozitivno i sretan sam što ću ostati malo duže, jer se osjećam Bišćaninom i Bosancem. Drago mi je što Bišćani cijene i uvažavaju sve što sam sa svojim prijateljima uradio za Bihać - kazao je Planert i dodao da namjerava svu svoju video i fotoarhivu donirati Gradu Bihaću.

Fazlić je kazao da će na predstojećoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručiti Planertu posebno priznanje za istaknuti lični doprinos i posebne zasluge u humanitarnom radu.

- Moramo se vratiti njegovim idejama iz rata. A to su ljubav, humanosti i razumijevanje. Pomagao je ljudima koje nije ni poznavao niti sreo u životu. Trebaju nam ovakvi ljudi u zajednici - kazao je Fazlić, kako prenosi avaz.