Home

Plavi psi izazvali uzbunu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

26 Aug

Plavi psi izazvali uzbunu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Grupa pasa čudne boje prvi put je uočena 11. avgusta i potakla lokalno stanovništvo da se požale institucijama zaduženim za kontrolu zagađenja u Maharashtri, piše Hindustan Times. 

Vlasti u Mumbaiju zatvorile su jednu firmu nakon što je optužena za odlaganje neobrađenog industrijskog otpada i boja u rijeku Kasadi što je rezultiralo plavom bojom kod 11 pasa lutalica koji u rijeci često plivaju.

Snimke pokazuju da ulicama lutaju životinje sa svijetlo plavim krznom.

"Bilo je šokantno vidjeti kako je bijelo pseće krzno postalo potpuno plavo", rekao je Arati Chauhan, šef Udruge za zaštitu životinja Navi Mumbai. "Ovdje smo uočili pet takvih pasa i zatražili od Odbora za kontrolu zagađenja djelovanje protiv takvih industrija".

Chauhan je na Facebook stranici grupe objavio slike plavih pasa i ustvrdio kako "zagađivači iz industrijskog područja Taloja zagađuju vodu i utječu na ljude, životinje, ptice, gmazove".

Odbor za kontrolu zagađenja je istražio i u srijedu zatvorio firmu nakon što je potvrđeno da su psi postali plavi zbog zagađenja zraka i vode povezane s postrojenjem.

Udruga za zaštitu životinja uspjela je uhvatiti jednog od pasa i oprati nešto plave boje. Zaključili su da, za sada, životinja nema drugih posljedica.

Rijeka Kasadi teče kroz područje sa stotinama fabrika. U industrijskom području Taloje nalazi se 977 hemijskih, farmaceutskih, inžinjerskih i prehrambenih tvornica smještenih izvan Mumbaija.

 

(Izvor: Avaz)

Tags
0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top