Pljačkaš kioska kod medicinske škole u Bihaću uhvaćen s plastičnim pištoljem

Home

Pljačkaš kioska kod medicinske škole u Bihaću uhvaćen s plastičnim pištoljem


Dana 08.12.2011. godine u 21,09 sati u PS se obratio 42-godišnjak iz Bihaća i u svojstvu vlasnika kioska prehrabenih artikala “LI” u ul. Džanića mahala, prijavi da mu je kiosk opljačkan od strane NN lica.

Po dojavi na lice mjesta upućena je patrola policije te istražitelj PS Bihać koji su potvrdili navode prijave i na licu mjesta zatekli 29-godišnju radnicu iz Bihaća koja je imala vidnu povredu na glavi -posjekotina zadobivena od hladnog oružja. U obavljenom razgovoru 29-godišnjakinja je izjavila da neposredno prije prijave u navedeni kiosk  ušlo NN lice starosne dobi od 20-25 godina, visine oko 175 cm, mršavije građe, koji je  na sebi od odjeće imao plave hlače, jaknu  crne ili tamno plave boje, ispod koje je bila dukserica sa kapuljačom na glavi tamne  boje koji je u ruci držao pištolj crne boje sa sivim detaljima te uz prijetnju zatražio novac.

S obziorm da mu se radnica suprostavila, napadač je u jednom trenutku sa pulta uzeo nož i nanio je povredu u predjelu glave, a nakon toga iz kase otuđio papirni novac u iznosu od 200 KM u raznim apoenima i neutvrđeni iznos kovanica udaljivši se potom u nepoznatom pravcu. Povrijeđena radnica je prevezena u Dom zdrvalja radi ukazivanja medicinske pomoći, a kriminalistička policija je izvršila uviđaj na licu mjesta. U 21,30 sati patrola policije je u ulici Vejzovac uočila lice koje je odgovaralo navedenom opisu, koji je po zaustavljanju podigao ruke u zrak i priznao izvršenje djela.

Nakon izvršenog legitimisanja utvrđeno je da se radi o 19-godišnjaku iz Bihaća kod kojeg je pretresom pronađen i otuđeni novac. Naknadno je pronađen i odbačeni pištolj sa kojim je izvršeno krivično djelo, a radi se o plastičnoj replici vatrenog oružja-pištolja. 19-godišnjak je lišen slobode i nad istim je zavedena krim. obrada zbog osnova sumnje da je počinio KD „razbojništvo“.

KIP.ba

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 15:26

Facebook komentari

Back to top