Pobjeda FK Krajina u Velikoj Kladuši: Nova tri boda za priključak vrhu tabele

Home

Pobjeda FK Krajina u Velikoj Kladuši: Nova tri boda za priključak vrhu tabele


Jučer je u okviru 7. kola Druge lige F BiH grupa zapad ekipa FK Krajina došla do gostujuće pobjede u Velikoj Kladuši s rezultatom 0:2. protiv ekipe Krajišnika.

Golove za Krajinu postigli su Delić Halid u 6. minutu za 0:1, a potvrdu za tri boda golom u 64. minutu ostvario je Jakupović Fahrudin.

        - "Dobro smo ušli u utakmicu. Od samog početka dali smo do znanja da nas samo pobjeda interesuje. Ono što je nama išlo u prilog jeste to da je teren bio idealan što nama odgovara jer smo kroz pas igru i brzim protokom lopte stvarali višak i tako dolazili do šansi. Jedna takva je bila u samom otvaranju utakmice kada je Halid Delić iskoristio šansu i pogodio za 1-0. To nas nije zadovoljilo već smo i dalje pritiskali protivnika i tražili taj drugi gol. Ekipi Krajišnika nismo dozvolili da nam ozbiljnije ugrozi gol. U prvom poluvremenu imali smo još par šansi koje nismo iskoristili. U drugo poluvrijeme  smo također ušli s namjerom da postignemo drugi pogodak kako ne bi sebe doveli u situaciju da primimo gol i zakomplikujemo situaciju. Ekipa je dobro stajala na terenu, djelovala bolje, svježije od protivnika i u 64. minutu nakon jedne brze akcije odličnim šutom sa 16 m pogodio je Jakupović Fahrudin za 0-2. Nakon toga 100% šanse su imali Čataković i Hušić ali nisu uspjeli pogoditi. Sve u svemu, zaslužena pobjeda, mi smo bili bolja ekipa, spremnija, i to se i pokazalo na kraju. Krajišnik je jedna mlada ekipa u kojoj ima potencijala i s vremenom kroz kvalitetan trenažni proces će biti veoma dobra ekipa", rekao je za Cazin.NET trener FK Krajina Muhamed Berberović.

Cazin.NET

Objavito: Ned, 10/01/2017 - 09:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top