Pobjegao iz zatvora u Busovači pa uhapšen na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

Home

Pobjegao iz zatvora u Busovači pa uhapšen na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška


Pripadnici Granične policije BiH danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod, prilikom ulaska u BiH, uhapsili 30-godišnjeg državljanina BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH. 

Utvrđeno je da V.H. potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga. Predat je službenicima Sudske policije Doboj.

Na MGP-u Bosanska Gradiška 2. septembra ove godine, prilikom ulaska u BiH, uhapšen je 54-godišnji državljanin BiH i R. Hrvatske. Utvrđeno je da A.E. potražuje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova zbog bjekstva iz Kazneno-popravnog zavoda Busovača.

Predat je službenicima KPZ-a Busovača. Dan ranije, prilikom ulaska u BiH na MGP-u Velika Kladuša službenici GPBiH uhapsili su dvadesetogodišnjeg G.B. Graničnim provjerama utvrđeno je da državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela teška krađa. Predat je pripadnicima Sudske policije Banja Luka.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu iz Ljubljane, 1. septembra ove godine uhapšen je D.A. (1976.). Pasoškom kontrolom utvrđeno je da državljanina BiH potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslove Republike Srpske zbog krivičnih djela „teška krađa“, „lake tjelesne povrede“ i tjelesne povrede“. Predat je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, na području Gacka, 3. septembra ove godine otkrili su tri stranca koji su ilegalno prešli državnu granicu. Državljani Alžira i državljanin Maroka prekršajno su procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, saopćeno je.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Pon, 04/09/2017 - 13:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top