Home

Počelo Svjetsko prvenstvo u judou, BiH s osam takmičara

28 Aug

Počelo Svjetsko prvenstvo u judou, BiH s osam takmičara

Svjetsko prvenstvo u judou počelo je danas u mađarskoj prijestolnici Budimpešti.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će s osam takmičara, koji će u snažnoj konkurenciji judaša s pet kontinenata i 125 zemalja svijeta pokušati doći do odličja.  

Najviše se očekuje od bronzane s evropskog prvenstva i druge na svjetskoj rang listi – Larise Cerić, koja nastupa u kategoriji +78 kilograma.

Cerić je u prvom kolu kao nositeljica slobodna, dok će u borbi za četvrtfinale odmjeriti snage s boljim iz duela između Turkinje Kara Kubre i Amerikanke Nine Cutro. 

U muškoj konkurenciji mnogo se očekuje od Haruna Sadikovića, petog s prvenstva Evrope u kategoriji +100 kg, koji će se u prvom kolu boriti protiv Bjelorusa Aliaksandra Vakhaviaka.

Srebrena sa Olimpijskih igara mladih Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg u drugom kolu će se boriti protiv takmičarke iz Kenije Dianah Kane.

U kategoriji – 100 kg Ibro Miladin će se u prvom kolu boriti protiv Joakima Dvarbya iz Švedske. 

Rijad Dedeić i Toni Miletić nastupaju u kategoriji – 90 kg. Dedeić će odmjeriti snage s Uzbekistancem Shakhzodbekom Sabirovim, a Miletić s Gruzijcem Ushangijem Margianijem.

Nikola Boljanović u drugom kolu kategorije – 73kg borit će se protiv Albanca Jona Vrenozija.

Prvi nastup od reprezentativaca BiH sutra će imati Petar Zadro u kategoriji – 66 kg, a njega u drugom kolu očekuje borba s bjeloruskim takmičarom Dzmitryjem Minkuom.

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top