Počinje "IZBOR ZA OSOBU 2011. GODINE"

Home

Počinje "IZBOR ZA OSOBU 2011. GODINE"


Dragi posjetioci,

Već treću godinu zaredom najčitaniji portal na području USK organizuje tradicionalni izbor za osobu godine čiji je primarni cilj rezimiranje urađenog i neurađenog u protekloj godini, te promocija uspjeha i neuspjeha manje ili više poznatih javnih ličnosti koje žive, rade i djeluju upravo u USK.

I ove smo godine odabrali 20 osoba koje su na ovaj ili onaj način bili dio svakodnevnice naših sugrađana i posjetioca. Treba napomenuti kako smo, političke korektnosti i nepristranosti radi, odabrali po jednu istaknutu političku ličnost iz svake veće stranke sa područja našeg kantona, dok su ostala mjesta zauzeli sportaši, muzičari, novinari i drugi javni radnici. Nastojali smo da u predselekciji odaberemo samo različit i šarolik dijapazon osoba kako bi svako od Vas mogao odabrati svoga favorita. 

Glasati možete samo jedanput i to za samo jednu osobu sa naše liste ! Glasanje je u potpunosti anonimno. Glasanje traje dvije sedmice, dakle do 24.12.2011. Rezultate ćemo predstaviti u danima nakon toga.

Podsjetimo, u prvom izboru za osobu godine na Cazin.NET-u tijesnu pobjedu je odnijela zastupnica u Parlamentu Federacije, Hafeza Sabljaković, dok je lanjski pobjednik cazinski novinar, kolumnista, a odnedavno i potparol Vlade USK, Kenan Alagić. Propozicije izbora kažu da se ni prvi ni drugi pobjednik ne mogu takmičiti naredne godine, pa njih dvoje nema na našoj listi.

 

Kratak opis svake od osoba sa liste pročitajte na kraju ovog članka.

 


Glasati možete tako što ćete ispuniti slijedeću formu.

 


 

1. Elvira Abdić-Jelenović

Zastupnica u Skupštini USK i Domu narode Federacije BiH, istaknuta članica DNZ-a i kćerka Fikreta Abdić protekle je godien ušla u otvoren sukob sa svojim stranačkim kolegama jer je odbila ispoštovati stranačku odluku i podržati kandidate "platforme" za Predsjednika Federacije i novu Vladu.

 

2. Muhamed Mizić

Mladi cazinski novinar čije priloge svakodnevno možemo pratiti u informativno-zabavnom programu BHT-a slovi za jedno od najperspektivnijih novinarskih imena državnog emitera, a ove godine je ponio i titulu "Naj muškarca godine" u Bosni i Hercegovini. Pored novinarstva, Muhamed se bavi i fotografijom.

 

3. Zlatan Duratović

Cazinjanin koji je postao prvi mister BiH nakon dugogodišnje pauze u ovom izboru, i koji je dobio čast da našu zemlju predstavlja na svjetskom takmičenju. Svojim medijskim angažmanom nastoji promovisati Bosnu i Hercegovinu, ali i Cazin.

 

4.Armin Halitović

Načelnik općine Bosanska Krupa je na jučer održanoj manifestaciji "Naj menadžer BiH" dobio titulu "Naj načelnik u Bosni i Hercegovini" što je bila kruna vrlo uspješne radne godine za Halitovića u Bosanskoj Krupi koja je,zahvaljujući njemu, dobila nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata.

 

5.Sanjin Halimović

Nekadašnji načelnik općine Sanski Most jedini je ministar u novoj vladi Federacije koji dolazi sa područja Unsko-sanskog kantona, a djelokrug njegovog rada je poduzetništvo i obrt. Halimović je doktor veterine, a hoće li Krajina osjetiti kvalitet njegovog rada tek ćemo vidjeti.

 

6. Niha Džanić Ninski

Novinarka i kolumnistica Unsko-sanske novine "Krajina" poznata po svojim vrlo zanimljivim kolumnama u kojima uistinu nikog ne ostavlja pošteđenog. Oštar kritičar društvenih anomalija i političke scene u BiH sa svim onim što ona donosi sa sobom.

 

7.Šefik Smlatić

Predsjednik KO "Narodne stranke Radom za boljitak" i aktuelni ministar unutrašnjih poslova prvi je čovjek iz ove stranke koji obnaša neku od funkcija u kantonalnoj vladi.

 

8.Nermin Ogrešević

Načelnik općine Cazin i predsjednik OO "A-SDA" u Cazinu započeo nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata na području naše općine poput rekonstrukcije centalnog gradskog trga, obnove Doma kulture i izgradnje novog parka.

 

9.Hamdija Lipovača

Novoizabrani premijer Vlade Unsko-sanskog kantona koji se zbog te funkcije odrekao mandata u Parlamentu BiH stoji na čelu vlade našeg kantona koja ulazi u borbu sa teškim ekonomskim i drugim problemima u Krajini. Također, pripremio nekolicinu bitnih projekata za naš kanton.

 

10. Aldin Hodžić

Dževad Kozlica i Aldin Hodžić, učenici Tursko-bosanskog Unsko-sanskog koledža projektom "Auto na hidrogenski pogon" u kategoriji energije osvojili su zlatnu medalju i 1.000 dolara na prestižnoj ISWEEP olimpijadi mladih projekata u Hjustonu, u Teksasu.

 

11.Muhamed Hamdo Delalić

Legendarni cazinski general "503. brigade" jedan je od veterana 5. Korpusa Armije R BIH koji je stao u odbranu svojih ratnih drugova i saboraca pred najnovijim besmislicama i optužbama koje stižu iz manjeg bh. entiteta, a tiču se jedinica i zapovjednika 5. Korpusa.

 

12. Donna Ares

Popularna bh. pjevačica i kantautorica rođena u Bihaću ove je godine na tržište izbacila svoj najnoviji album "Povratka nema", a pored toga održala je veliki broj koncerata i turneja u cilju promocije albuma.

 

13. Hase Hajrulahović

Ministar privrede u vladi kantona i jedan od dva ministra iz Cazina. Hajrulahoviću je pripao vrlo težak i delikatan posao sređivanja stanja u sektoru posrnule privrede našeg kantona, a prema najavama, možemo očekivati dosta toga iz ovog ministarstva.

 

14.Naza Džemaili

Jedina bihaćka Romkinja koja je upisala fakultet, studentica prava, Univerziteta u Bihaću. Bivša dopisnica RIC-a (Romski informativni centar), koordinatorica World Vision za Rome općine Bihać, Član Općinskog vijeća Bihać, predstavnica Romske omladine na raznim edukacionim seminarima po BiH, član predsjedništva Crvenog križa Bihać.

 

15.Isak Abdagić

Mladi cazinski stolnoteniser nastavlja sa fantastičnim nastupima za cazinski klub "Top Stens 73", kao i za reprezentaciju BiH što ga svrstava u red rijetkih Cazinjana koji brane boje naše zemlje na takom visokom nivou. Učesnik mnogobrojnih takmičenja i turnira sa kojih se redovno vraća sa nekom od medalja.

 

16. Murat Tahirović

Cazinjanin koji stoji na čelu Udruženja logoraša Bosne i Hercegovine aktivno radi na procesuiranju i otkrivanju ratnih zločina na području BiH, kao i na rasvjetljavanju i promociji istine o agresiji na Bosnu i Hercegovinu zbog čega je česta meta napada iz Republike Srpske.

 

17. Nermin Puškar

Poznati cazinski kantatuor i muzičar pored vlastite karijere koja je singlovima "Na raskršću sna" i "Avanturo" ponovo u fokusu, i dalje radi na pisanju pjesama za druge bh. i inostrane muzičare, a ove godine je bio i dio bh. tima na Eurosongu predvođenog Dinom Merlinom.

 

18. Muhamed Toromanović

Jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji cazinski sportaš koji je odnedavno ponovo dio rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u čijem je dresu i pružao najblistavije partije svoje karijere. Trenutno igra u jednom poljskom klubu.

 

19. Jasmin Kličić

Krajiški sportista koji je svojim maratonima i pješačkim pohodima pokušao ujediniti Bosnu i Hercegovinu, ove je godine nastojao i pokazati na vrijednosti tolerancije pješačkim pohodom do Vukovara na godišnjicu pada tog grada 1991., ali je taj pohod nažalost prekinut.

 

20. Admir Mirvić

Napadač FK "Krajina" Cazin, jesenjeg prvaka Prve lige Federacije, nemilosrdan prema protivničkim vratarima. Jedan od glavnih "krivaca" za iznenađujući uspjeh cazinskog fudbalskog tima u ovom nižerazrednom takmičenju.

 


Objavio: Tue, 13/12/2011 - 10:56

Facebook komentari

Back to top