Podrška Grada Cazina osobama s invaliditetom: Održan radni sastanak sa predstavnicima Udruženja oboljelih od Multiple skleroze

Home

Podrška Grada Cazina osobama s invaliditetom: Održan radni sastanak sa predstavnicima Udruženja oboljelih od Multiple skleroze


Kabinet gradonačelnika Grada Cazina u radnoj atmosferi ugostio je osobe sa invaliditetom, predstavnike udruženja oboljelih od multiple skleroze.

Pored uobičajenih tema vezano za ova pitanja, razgovaralo se o projektu obilježavanja Dana multiple skleroze. Podrška grada Cazina ni ovoga puta neće izostati te su dogovorene druge aktivnosti međusobne saradnje i povjerenja.


- Naša vizija jeste da se u državi osigura razvoj i primjena visokokvalitetnih standarda liječenja i podrške za osobe oboljele od multiple skleroze i članove njihovih porodica, da im se omogući način života koji oni odaberu, te da budu priznati i prepoznati kao jednaki članovi društva. Uklanjanje prepreka i barijera u svim segmentima zadatak je institucija bez pogovora u smislu stalnog senzibiliteta i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom, kao društvu pravde i jednakih uvjeta, istakao je savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević.


(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 26/04/2017 - 13:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top