Podsjećanje na neupitno herojstvo i patriotizam mještana Šturlića

Vreli augustovski dani 1995 godine ostaju zauvijek upisani u sjećanju i srcima mještana MZ Šturlić, što se svake godine posebno može doživjeti prilikom obilježavanja godišnjica oslobođenja ovog kraja. Slamanjem tzv. autonomije, Šturlić tako postaje završna tačka kojim se veći dio Cazinske krajine vraća u okvire države BIH nakon pokušaja neprijatelja da osvoji i zadrži ovaj teritorij...

Ovih dana prigodnim manifestacijama se obilježava pobjeda nad agresorom, a Šturlić je tome značajno doprinio, iznjedrivši najbolje borce, od kojih su mnogi život dali za opstanak BIH.

Danas 23. godine poslije, preživjeli pripadnici jedinice "Orlovi Pravde" 517. lake brigade ponovo su se postrojili kako bi odali počast svojim poginulim suborcima. Ovoj značajnoj godišnjici uz veliki broj građana, nekadašnjih boraca prisustvovao je i komadant Hamdija Abdić kao direktni učesnik tih ratnih dešavanja.

Tokom programa posebno je istaknuto kako 40 poginulih boraca u ovoj lokalnoj zajednici nije bila uzaludna, te je nužno obilježavati ove datume kako su oni i njihova herojska borba nikad ne bi zaboravila.

U sklopu manifestacije kojom je obilježena godišnjica oslobođenja, ali i dan MZ, proučen je tevhid u mjesnoj džamiji te položeno cvijeće za poginule borce na spomen obilježju.

qe

qe

qeqe

qeqe

qeqe

qeq