Pogba: Neymarova cijena će uskoro biti zaboravljena

Home

Pogba: Neymarova cijena će uskoro biti zaboravljena

Nakon transfera Neymara iz Barcelone u PSG igrač Manchester Uniteda, Paul Pogba, više nije najskuplji fudbaler u historiji fudbala.

Pogba je prošlog ljeta bio u centru pažnje nakon što je odlučio da napusti Juventus i vrati se u Manchester United. Crveni đavoli su francuskog igrača platili čak 105 miliona eura što je bio najveći transfer u historiji fudbala. Međutim, ovaj rekord je srušen godinu dana kasnije.

Neymar je iz Barcelone prešao u PSG za nevjerovatnih 222 miliona eura, a transfer Pogbe sada izgleda "jeftino" ako ga poredimo s Neymarovim. Francuski fudbaler je za engleske medije izjavio da nije bitna cijena transfera, te da se prvenstveno treba gledati fudbal i šta taj igrač donosi najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

"Prošle godine glavno pitanje svih za mene uvijek je bilo oko cijene tog transfera. Ali, sada me svi pitaju samo za fudbal i to vam dovoljno govori. Neymarova cijena će se brzo zaboraviti, a posebno ukoliko on oduševi igrama u PSG-u. Sretan sam što više nisam u centru pažnje zbog svega toga i moram vam priznati da je to poprilično lijep osjećaj", rekao je Pogba. 

 

(Izvor: Sportsport)

Objavito: Wed, 08/16/2017 - 17:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top