Pogledajte kako je Radončić iznio brutalne laži o Aliji Izetbegoviću na Dodikovom RTRS-u (VIDEO)

Home

Pogledajte kako je Radončić iznio brutalne laži o Aliji Izetbegoviću na Dodikovom RTRS-u (VIDEO)


Fahrudin Radončić, lider SBB-a gostovao je kod Mate Đakovića u „Teleringu“ na Dodikovom RTRS-u.

Tokom intervjua Radončić je iznio brutalne laži o rahmetli predsjedniku Aliji Izetbegoviću. Mato Đaković je upitao Fahrudina Radončića “je li 1993. pravljena muslimanska Bosna i Hercegovina?”

Radončić je odgovorio ovako:

"Mi imamo historijska fakta da su predsjednici Tuđman i Milošević to nudili predsjedniku Izetbegoviću. Izetbegović je 93. u Holiday Innu napravio neki fantomski Bošnjački sabor koji je podržao tu ideju. Onda je u opkoljenom Sarajevu došlo do velike pobune bošnjačkih, ali i velikog dijela srpskih i hrvatskih intelektualaca da je to suludo. Pod tim pritiskom došlo je do korekcije bošnjačke politike da ne ide u pravcu podjele zemlje nego u pravcu reintegracije Bosne i Hercegovine".

Citirana izjava Fahrudina Radončića ima sve elemente velikosrpske propagande. On je u stilu Riste Đoge, iznošenjem laži o Aliji Izetbegoviću i razlozima sazivanja, odnosno rezultatima Bošnjačkog sabora, amnestirao zločince koji su izvršili agresiju na Bosnu i Hercegovinu i krivicu za rat i stradanje prenio na Bošnjake, optužujući ih da su htjeli stvoriti muslimansku državu.

Poznato je da se na Bošnjačkom saboru 1993. godine raspravljalo o prihvatanju mirovnog sporazuma kojeg su predložili David Owen i Thorvald Stoltenberg, a po kojem bi se Bosna i Hercegovina uredila kao unije tri republike. Bošnjaci su odbili taj prijedlog jer nije garantirao povratak okupiranih dijelova Bosne i Hercegovine.

Snimak Radončićevih laži o Aliji Izetbegoviću možete pogledati na snimku ispod od 13: 45.

 

(Izvor: Saff)

Objavio: Pet, 15/09/2017 - 08:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top