Home

Pogledajte kako su huligani iz Srbije nasmrt prebili američkog turistu (VIDEO)

12 Jul

Pogledajte kako su huligani iz Srbije nasmrt prebili američkog turistu (VIDEO)

Grčku je šokirao slučaj ubistva 22-godišnjeg američkog turiste Bakarija Hendersona, koje se dogodilo prošle sedmice u ljetovalištu Laganas na otoku Zakynthos.

Podsjetimo, zbog umiješanosti u ubistvo uhapšeno je osam osoba, od kojih su šestorica državljani Srbije.

Kako javljaju srbijanski mediji, Amerikanac se posvađao s grupom srbijanskih državljana, nakon čega je izbila tučnjava. Portal Proto Tema danas je objavio snimku sigurnosne kamere iz kafića u blizini lokala ispred kojeg je došlo do tučnjave.

"Hostesa, koja je bila također sbijanskog porijekla imala je slobodan dan, ali je tu noć došla u klub gdje se družila s grupom Amerikanaca među kojima je bio i Henderson. U klubu je u tom trenutku bilo i puno mladića iz Srbije, od kojih je jedan prišao djevojci i prijetećim tonom je upitao da zašto se druži s Amerikancima", ispričao je svjedok cijelog događaja, izbacivač u lokalu.

Amerikanac je potom navodno počeo vikati, a Srbin ga je udario, na što je ovaj uzeo bocu i udario Srbina u glavu.

"Djevojka ih je počela razdvajati, ali Amerikanac je slučajno udario djevojku laktom i počela joj je teći krv iz nosa. Letjele su pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo trčati, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. Sjećam se da sam ga udario jednom šakom u lice i dva-tri puta po tijelu. Kad sam ja otišao, masa iz Srbije je nemilosrdno nastavila s tučnjavom", zaključio je.

 

(Izvor:Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top