Pogledajte snimak brutalnog napada nožem na gradonačelnika Gdanjska

Gradonačelnik poljske luke Gdanjsk Pavel Adamović (Pawel Adamowicz) je napadnut nožem u nedjelju navečer na dobrotvornom skupu, objavila je policija potvrdivši informacije koje su ranije objavili mediji.

Gradonačelnik je prevezen u bolnicu gdje je dežurni doktor Jerzi Karpinski (Jerzy)  ocijenio njegovo stanje "veoma ozbiljno" te je podvrgnut operativnom zahvatu, prenose poljski mediji, kako piše Hina.

Napadač priveden

Napad se dogodio pred nekoliko stotina osoba u dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za kupnju medicinskih uređaja. Napadača su priveli policajci, a prema portparolu riječ je o muškarcu (27) stanovniku Gdanjska.

Snimak na YouTubeu pokazuje muškarca koji skače na podij, grabi mikrofon i tvrdi da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) bacila u zatvor i "mučila". 

"I zato Adamovič mora umrijeti", uzviknuo je muškarac.

Na dužnosti gradonačelnika  Adamovič (53) je od 1998., a "Građanska platforma" poduprla je njegov reizbor na lokalnim izborima u jesen 2018. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk (Tysk), predsjednik Poljske Andžej Duda (Andrzej) odmah su izrazili solidarnost s Adamovičem.