POGLEDAJTE VIDEO: Migranti blokirali GP Maljevac u Velikoj Kladuši

Na graničnom prijelazu s Hrvatskom, Velika Kladuša – Maljevac raspoređene su jake policijske snage koje osiguravaju lice mjesta, javlja Radio Kladuša.

Na graničnom prijelazu s Hrvatskom, Velika Kladuša – Maljevac raspoređene su jake policijske snage koje osiguravaju lice mjesta, javlja Radio Kladuša.

U toku su pregovori s migrantima koji bi htjeli ući u Hrvatsku.

Oko stotinu migranata krenulo je iz kampa u Velikoj Kladuši prema granici, plan im je bio ući u Hrvatsku. 

Kako javlja Radio Velika Kladuša, grupa migranata zaustavljena je 200-tinjak metara od granice.

gp maljevac

 

Dalji prolazak onemogućavaju im policijske snage BiH i Republike Hrvatske. Granični prijelaz Velika Kladuša-Maljevac zatvoren je do daljnjeg u oba smjera. U potpunosti je zatvorena i cesta od Tržnog centra Sudo-Luka do granice.

Kako javlja novinska agencija Patria promet je na tom graničnom prijelazu odblokiran nešto prije 14 sati. 

"Otprilike oko 200 migranata je krenulo prema Hrvatskoj. Naše policijske snage uspjele su osigurati nesmetano odvijanje prometa i u pripravnosti smo. Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša dobili su podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-Sanskog kantona čiji su službenici raspoređeni u blizini prijelaza", kazao je za Patriju  Ado Beganović iz MUP-a USK i potvrdio da se s migrantima pregovara.

Veliki broj policijskih vozila je krenuo prema hrvatskoj granici, a prema određenim informacijama hrvatska granična policija helikopterom nadzire prijelaz.

Uskoro opširnije..