fbpx Pojačan promet na većini graničnih prijelaza: Čekanja od 15 do 45 minuta

Pojačan promet na većini graničnih prijelaza: Čekanja od 15 do 45 minuta

Home

Pojačan promet na većini graničnih prijelaza: Čekanja od 15 do 45 minuta


Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Iz BIHAMK-a su apelirali na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

U cilju nesmetanog održavanja Europskog kupa u kajaku i kanu na divljim vodama "Vrbas 2017", do 18 sati saobraćaj se na dionici M-16 Karanovac-Crna Rijeka (na lokalitetu kanjona "Tijesno") odvija usporeno-jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici A-1 Butila–Vlakovo (u smjeru Vlakova) vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom.

Također, izdvojene su i dionice A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Žepče-Maglaj i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Povremeno je pojačan promet vozila na većini graničnih prijelaza, a zadržavanja su od 15 do 45 minuta.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno.

Zbog radova u  Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk od 9.00 do 11.00 sati i od 13.00 do 15 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavio: Ned, 23/04/2017 - 16:03

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top