Poklon prijatelja iz bečkog Ottakringa: JKP „10. Juli“ dobilo vozilo za prikupljanje i odvoz otpada

Home

Poklon prijatelja iz bečkog Ottakringa: JKP „10. Juli“ dobilo vozilo za prikupljanje i odvoz otpada


Protekla dva dana delegacija Općine Bosanska Krupa predvođena načelnikom Arminom Halitovićem boravila je u Beču, tačnije općini Ottakring.

Razlog posjete je preuzimanje vozila za prikupljanje i odvoz otpada koje je pomenuti bečki okrug na čijem se čelu nalazi načelnik Franz Prokop, kao pomoć i znak prijateljstva, odlučila pokloniti Bosanskoj Krupi. Sve je to zahvaljujući lobiranju i angažmanu bh. dijaspore, odnosno Krupljanina Mirzeta Veladžića i njegove supruge Mirnese.

Načelnik Ottakringa u Beču u našoj zemlji je boravio krajem aprila. Upoznao se sa Bosanskom Krupom, njenim bogatstvima i potencijalima, ali i obećao pomoći u izgradnji mosta koji će spajati Male ade i SRC “Ade“. Sudeći prema čvrstim obećanjima tada i u protekla dva dana to će se uskoro i desiti, međutim dok se za to ne ispune zahtjevi evropske administracije, Ottakring je odlučio Bosanskoj Krupi, odnosno njenom komunalnom preduzeću pokloniti vozilo za prikupljanje i odvoz otpada vrijedno oko 50 hiljada KM.

„Zaista smo počastvovani dolaskom, obradovani prijemom i svakako novim vozilom koje ima Bosanska Krupa. Poklon je impresivan, mnogo vrijedi i značit će našim građanima. Ovo je peto vozilo koje ima komunalno preduzeće i samo je jedno mlađe od ovog. Ja se u svoje ime i u ime Krupljana zahvaljujem načelniku Ottakringa, direktoru komunalnog preduzeća, našim ljudima u Beču koji su bili poveznica“, ističe načelnik Armin Halitović.

Prvi čovjek 16. okruga u Beču ne krije zadovoljstvo zbog novog prijateljstva i saradnje. Kaže da vozilo nije posljednja stvar kojom žele pomoći Bosanskoj Krupi. Uskoro će ispuniti i obećanje za izgradnju drvenog mosta, te nastojati podržati projekte u oblasti obrazovanja.

kamion_bec17 (18)

kamion_bec17 (6)

kamion_bec17 (14)

 

kamion_bec17 (22)

kamion_bec17 (25)

kamion_bec17 (31)

kamion_bec17 (18)

„U Bosanskoj Krupi sam bio premalo, imam u planu doći opet polovinom godine, nadam se da ću tad imati priliku prisustvovati otvaranju mosta. Drago mi je da ste ovdje“, poručio je načelnik Prokop delegaciji iz Bosanske Krupe i srdačno se zahvalio na priznanju „Počasni građanin“ koje mu je u znak zahvalnosti za sve što je učinio dodijelilo Općinsko vijeće Bosanska Krupa i koje će, kako naglašava, još više učvrstiti veze.

Susret u Beču, osim za uručenje priznanja Općinskog vijeća i umjetničkih slika sa motivima Une koje će od danas krasiti kabinet Franca Prokopa, iskorišten je da se načelno dogovori i potpisivanje protokola o saradnji i prijateljskim vezama.

Sastanku su, osim načelnika Armina Halitovića i Franca Prokopa sa saradnicima prisustovali direktori javnih preduzeća u Bosanskoj Krupi i Ottaringu Nijaz Tatarević i Josef Thron, zatim vijećnici Martin Jurić, Thomas Brandstätter, Andeas Mrkicka, zastupnica u Parlamentu Austrije Nurten Yilmaz, kao i bračni par Mirnesa i Mirzet Veladžić.

 

(Izvor: KABINET NAČELNIKA BOSANSKA KRUPA)

Topic
Objavio: Čet, 28/09/2017 - 15:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top