Pokrenuta facebook stranica Pedagoško-psihološka podrška roditeljima sa područja Velike Kladuše

Nmmm

Stručni aktiv pedagoga općine Velika Kladuša uz pomoć Misije OSCE-a u BiH pokrenuo je projekat čiji je osnovni cilj pružanje stručne podrške i pomoći roditeljima u odgoju i obrazovanju djeteta. Prema riječima Alme Filipović-Husović, predsjednice Aktiva pedagoga naše općine, ona i njene kolege iz sruke prepoznali su sve teškoće i izazove koje današnje društvo nameće roditeljima, i iz tog razloga odlučili su im kroz ovaj projekt staviti na raspolaganje svoje stručne kompetencije i znanja.

Svi edukativni sadržaji sa temama koje se tiču odrastanje djeteta i savjetima kako prevazići probleme koji se javljaju u svim razvojnim fazama djeteta, od predškolskog uzrasta do perioda adolecencije objavljivaće se putem facebook stranice Pedagoško-psihološka podrška roditeljima sa područja Velike Kladuše. Putem iste facebook stranice biće organizirane i online radionice za roditelje.

S obzirom da su roditelji najvažnija karika na putu odrastanja i obrazovanja svog djeteta važno je da znaju da nisu sami u tom zadatku i da nije sramota tražiti stručnu pomoć, ističe naša sugovornica.

U realizaciju ovog projekta uključeni su pedagozi osnovnih i srednjih škola kladuške općine. Razgovor sa Almom Filipović-Husović, predsjednicom Aktiva pedagoga naše općine poslušajte u Velikom odmoru, 22. decembra od 13:30h.