Pokrštavanje jednog Albanca: Dritan Abazović je junoša velikosrpske politike

asd
Odagnate su i posljednje sumnje da bi Dritan Abazović mogao dozvati se pameti i izvući iz ralja veliko srpske a proruske politike.

Čini se da je sumnji i nevjerice bilo samo kod nas koji smo mislili da mladi Abazović može nastaviti ideju euro - atlantske Crne Gore koja susjedima pruža ruke umjesto pravi probleme.

No, sve poslije izbora pa do danas uvjerili smo se da je tačna ona da Dritan ponajviše liči na Rugobu, lika iz “Hilmijinog konaka”, koji radi za Kralja i otadžbinu iako je Albanac.

Abazović je postao još jedan u nizu potrošnih junoša politika kreiranih u SANU akademiji, a koju u sadejstvu s politikom provode zvanični Beograd i Srpska pravoslavna crkva.

Da je suprotno, Abazović bi jasno i nedvosmisleno osudio potez Zdravka Krivokapića koji je čestitao neustavni dan bh. entiteta Republika Srpska. A Dritan je ima potpunu komociju da diktira procese i poteze unutar Vlade Crne Gore.

Njegova stranka je krucijalna po opstojnost aktuelne crnogorske vlasti na temeljima Srpske pravoslavne crkve. No pitanje je hoće li Dritan protiv velikosrpske politike.

To se pitamo još od dana kada je obznanio da neće s Milom Đukanović, već s onima koji na litijama nose slike ratnih zločinaca od pamtivijeka do posljednje agresije na BiH u režiji Srbije i tadašnje Crne Gore.

U odgovoru članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, koji je reagovao na potez Krivokapića, Dritan se pronašao uvrijeđen i poručio nam da Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi preko zvaničnih kanala Vlade, te da Crna Gora želi dobrosusjedske odnose s BiH.

Nevješto li laže mali Albanac pod skutama velikosrpske politike. A uz laži ne snalazi se baš na društvenim mrežama, jer je odgovor uputio na profil Željko Komšića, iako član Predsjedništva BiH nema profil na Twitteru.

Ako Dritanova i Zdravkova Crna Gora zaista želi dobrosusjedske odnose zašto onda pokušava povući ambasadora iz BiH. Žele li Krivokapić i Abazović, kao Vučić da nam u BiH instaliraju još jednog BIA agenta kako bi dodatno mogli podrivati sistem i državu BiH.

Je li to hvala Bosni i Hercegovini što je Abazoviću omogućila školovanje i put do mjesta na kojem je sada.

I prije nego će se izblamirati oko 9. januara, Abazović će pokazati koliko može biti veliki Srbin. Tako je bez dileme poručio da će svi zastupnici GP Ura glasati za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Nakon svega nije bilo sumnje da je Abazović čedo kreatora zla i ljubitelja četništva. S punim pravom se može sumnjati i da su njegovu GP URA zapravo napravili BIA i SPC, kako bi kreacijom stvarnog Rugobe iz “Hilmijinog koraka” zamaskirali dio svoje politike.

Jer, junoša Dritan se u dosadašnjoj političkoj karijeri, ali i u ulozi potpredsjednika Vlade Crne Gore više bavio stvarima od interesa za SPC i Srbiju, nego za Albance i generalno Crnogorce.

Jasno nam je da Dritan Bosni želi što joj žele SANU, Vučić, BIA i onaj velikosrpski dio SPC-a. Veći problem s Dritanom imat će sama Crna Gora. Siguran sam da većina onih koji su glasali za Abazovića već kaju.

A kako i ne bi, kada srpski junoša albanskog porijekla, pomaže da se na jednu od najvažnijih pozicija u sigurnosnom sektoru instalira crkveni čovjek.

Dejan Vukšić tako je postao v.d. direktor Agencije za nacionalnu sigurnost. Crnogorska opoziciona Socijaldemokratska partija ocijenila je da je očigledno da će SPC dominantno kadrirati u sigurnosnom sektoru.

Besmisleno bi bilo dalje nabrajati sve prosrpske aktivnosti Dritana Abazovića. Svje je kao dan jasno.

No pitanje je jesu li sve aktivnosti u kojima saučestvuju Abazović i Krivokapić usmjerene na zamisao da Srbija uz pomoć SPC-a stvori zajednicu srpskih država, koju bi tvorili Srbija, Crna Gora i entitet RS.

U tom pravcu se i može posmatrati prikrivena čestitka Krivokapića, ali i sadržaj odgovora Željke Cvijanović. Možda je sve zapravo ispitivanje terena uoči početka konstruiranja takve zajednice.

A Dritan će u svemu biti jedan od ključnih ljudi.

I sve i da hoće istupiti iz tokova kriminalno - agresorskih klanova to će biti nemoguće. Jer odveć je poznato kako Srbi rješavaju one koji žele napustiti njihove krvničke redove.

S druge strane Abazović je već u problemu. Crnogorska policija već istražuje navodne prijetnje Abazoviću.

Biti glup i igrati na agresorske karte, unaprijed osuđene od najvećeg dijela svijeta neminovno nosi posljedice.

A Abazovića, Albanca sljubljenog s velikosrpskom politikom, čeka samo jedan kraj.

Sve će mu se kazati kada se prvi put sukobi s klero - četničkim pokretom.

Šteta!