Policajac heroj pokušao razbiti staklo i spasiti vlasnika Leicestera iz helikoptera

Policajac heroj pokušao je spasiti vlasnika fudbalskog kluba Leicester Vichai Srivaddhanaprabha i njegovu kćer iz helikoptera koji se srušio prilikom polijetanja i zapalio.

Svjedok pada helikoptera u kojem su bili vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha, njegova kći, dva pilota i još jedan čovjek opisao je potresnu scenu s mjesta pada, nedaleko od stadiona King Power.

Podsjetimo, tajlandski milijarder Vichai Srivaddhanaprabha na svaku domaću utakmicu Leicestera dolazi i odlazi privatnim helikopterom. Jučer je nakon utakmice Leicestera i West Hama ušao u helikopter koji se nedugo nakon polijetanja srušio i zapalio, nakon što je pao na parkiralište u blizini stadiona.

Leo Brooker, koji živi u blizini stadiona, za BBC Radio 5 ispričao je kako su dva policajca prva došla na mjesto nesreće.

“Policijski auto prvi je bio na mjestu nesreće, u njemu su bila dva policajca. Jedan od njih je posegnuo za nečim u automobilu, kao da je tražio nešto, a drugi je istrčao prema helikopteru. U rukama je imao nešto metalno, nisam dobro vidio izdaleka”, ispričao je svjedok za BBC Radio 5 i dodao:

“Bio je mrak, ali vidio sam da pokušava razbiti staklo na helikopteru i izvući ljude. Onaj drugi je još tražio nešto u automobilu, mislim nešto čime bi ugasio vatru. U sljedećem trenutku vidio sam kako policajac ima aparat za gašenje požara. Pridružilo im se još nekoliko ljudi. No vatra je bila prejaka i morali su se povući”, opisao je.

Helikopter je snimljen u prijenosu uživo nekoliko trenutaka prije pada.