Policajci odbili primiti ruže od članica grupe ''Pravda za Davida"

Članice grupe ''Pravda za Davida'' pokušale dati ruže, a nakon odbijanja da ih prime spustile su ih na pločnik ispred policajaca.

''Ubili ste moju obitelj, ubili ste moje ognjište, iščupali ste mi dušu i srce. Oprosta i zaborava nikad nema'', rekao je u petak navečer Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, obraćajući se građanima u parku Petar Kočić u Banja Luci.

Skup ''Pravda za Davida'' počeo je kao i prethodnih večeri kod Krivog sata na Trgu Krajine u Banja Luci gdje su građani upalili svijeće. Trg je osiguravao veliki broj pripadnika policije kojima su članice grupe ''Pravda za Davida'' pokušale dati ruže, a nakon odbijanja da ih prime spustile su ih na pločnik ispred policajaca.

Nakon upozorenja da skup nije odobren i da se raziđu radi svoje sigurnosti, Davor Dragičević i nekoliko tisuća okupljenih krenuli su do Republičkog javnog tužiteljstva, do zgrade Vlade Republike Srpske, Narodne skupštine te, nakon prolaska pored Gradske uprave i Trga Krajine, skup je okončan u parku Petar Kočić. 

''U nedjelju će biti održan veliki skup na Davidovom trgu. Svakom teroru, ugnjetavanju mora doći kraj. Možete svu vojsku dovesti, ništa nam ne možete. Nemate nijednu zakonsku osnovu za ovo što radite'', rekao je Davor Dragičević. Tijekom šetnje koja je protekla bez incidenata građani su pjevali ''Klinac u getu'', te uzvikivali ''Lukaču ostavka'', ''Pravda za Davida'', a pripadnicima policije poručivali su ''Stanite uz narod''.

''Časni Petre, jazavci su preko puta, mi smo ljudi i ostat ćemo ljudi. Ubojice, ako mislite da se Davor rodio da mu ubijete dijete varate se. Dat ću rokove, sve i jedan ubojica da se uhiti, sve sam ih imenovao. Mi ne kršimo zakon, mi smo čuvali trg'', poručio je Dragičević.

Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka podiglo je optužnicu za ubojstvo Davida Dragičevića (21) mladića iz Banja Luke čije je tijelo pronađeno na ušću rječice Crkvena u Vrbas u Banja Luci. Roditelji mladića i grupa ''Pravda za Davida'' od ožujka organizuju mirna okupljanja tražeći istinu i pravdu u ovom slučaju.