Policajka pronašla bebu u smeću i uradila nešto zbog čega je svi poštuju

Policajka iz Indije podojila je napušteno novorođenče koje je pronađeno u gomili đubreta u predgrađu Bangalora, zbog čega je izazvala opće oduševljenje.

Policajka iz Indije podojila je napušteno novorođenče koje je pronađeno u gomili đubreta u predgrađu Bangalora, zbog čega je izazvala opće oduševljenje.

Kako piše "Dejli mejl", policija je primila poziv od lokalnog prodavca u petak, koji im je rekao da je vidio malog dječaka umotanog u plastičnu kesu nedaleko od gradilišta. Policajac Negeš R. je uzeo bebu koja je bila još pokrivena krvlju kao da je rođena tek prije nekoliko sati, i odnio je u bolnicu gdje su ga ljekari bespaltno pregledali. Zatim ga je poveo sa sobom u policijsku stanicu.

Ali, satima nakon spašavanja beba je počela da plače pa je policajka po imenu Arkana odlučila da ga podoji. Kako je rekla, nedavno je i sama rodila dječaka i odmah je osjetila povezanost sa napuštenom bebom.

- Nisam mogla da podnesem. Osjećala sam se kao da moje dijete plače i morala sam da ga nahranim - rekla je za "BBC Hindi".

policajka1.jpg

Njene kolege imale su mnogo riječi hvale zbog njenog čina i rekli da je vjerovatno spasila bebi život. U međuvremenu je Nageš otrčao da joj kupi odjeću, a dječaka su prozvali Kumarasvami, po novom premijeru indijske države.

- Sada je dijete vlade, i odlučili smo da ga nazovemo Kumaradvami jer će biti pod brigom vlade - rekao je policajac.

Bebu su predali u Dječji dom, a Nageš je rekao da policija obilazi bebu da se uvjere da je u redu.

- Mi policajci radimo baš naporno, ali posljednja dva dana u stanici su bila nešto drugo. Kao da je beba rođena u našem domu - rekao je policajac.