''Policija će osposobiti Maljevac za saobraćaj''

Dosad nije bilo primjene sile, a pregovori idu u smjeru da se migranti vrate na lokacije odakle su došli kako ne bi bilo primjene sile. U svakom slučaju, granični prelaz će biti osposobljeni za saobraćaj, potvrđeno je večeras za N1 iz Granične policije BiH.

Nekoliko stotina migranata i dalje se nalazi u blizini Graničnog prelaza Maljevac, a prisutne su i pojačane policijske snage, javlja reporterka N1 televizije Aida Hadžimusić s mjesta događaja.

Migranti su nezadovoljni i uzvikuju ''Border, border, granica, granica''. Na prelazu ih je oko 200, a zbog niskih temperatura zraka, naložili su i vatru oko koje su se grupisali.

Podsjećamo, migranti koji su u poslijepodnevnim satima krenuli prema Bihaću bit će vraćeni u Sarajevo, potvrđeno je za N1 u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Gotovo 250 migranata danas je vraćeno s područja Unsko-sanskog kantona nazad za Sarajevo. Uprkos zabrani ulaska, migranti su se ponovo ukrcali u voz Željeznica Federacije BiH koji vozi iz Sarajeva prema Bihaću.

Međutim, kako sada stvari stoje, i oni će biti vraćeni autobusima nazad u Sarajevo kao što je vraćena grupa koja je tokom noći vozom stigla u Bihać iz Sarajeva.