Policija lišila slobode 27-godišnjeg Cazinjanina

Kako je saopćeno iz MUP USK-a, policijski službenici PS Cazin danas su lišili slobode 27-godišnjeg Cazinjanina.

Naime, policijski službenici su obavljajući redovne poslove i zadatke, uočili parkirano putničko motorno vozilo s kojim je upravljao J.E.rođen 1991.godine, te izvršenim vizuelnim pregledom vozila uočili kod mjenjača pvc foliju sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Cazin, istražitelji OKP PS Cazin, izvršili su uviđajne radnje, pretres vozila kao i stambenog objakta koje koristi J.E. i tom prilikom pronašli i izuzeli slijedeće predmete: aluminijska folija u kojoj se nalazi suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa“, jednu ručno rađenu cigaretu „Joint“ , dvije „ drobilice“ namjenjene za pripremu konzumiranja opojnih droga, tablete sa NN sadržajem, pvc folija sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa“ .

TAkođer, prilikom pretresa lica kod istog je u čarapi pronađena pvc vrećica u kojoj se nalazio prah koji asocira na opojnu drogu „Heroin“.

"Istražitelji OKP PS Cazin, nad licem J.E.(1991) zaveli su kriminalističku obradu. Nakon kompletiranja predmeta protiv istog Kantonalnom tužilaštvu USK-a, bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz čl. 239. KZ F BiH „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, saopćeno je iz MUP-a.