Policija u Sarajevu uhapsila dvije osobe zbog trgovine drogom

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine danas su započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva "Duga", u kojoj su uhapšene dvije osobe.

Osobe su uhapšene na području Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području općina Stari grad i Novo Sarajevo, te su lišena slobode dva lica iz Sarajeva incijala Đ.K. (1983. god) i A.K. (1984 .god) koja se sumnjiče za gore navedeno krivično djelo.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto više od 5.000 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu "ekstazi", cca. 1 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "amfetamin" te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Osobe lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.