Policijska stanica Cazin imala dvije intervencije- fizički obračun u Stijeni i Gornjoj Koprivni

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0°C, dok je vodostaj Mutnice 65,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije, obje u vezi remećenja javnog reda i mira. Naime, u Gornjoj Koprivni došlo je do svađe, vike, galame, drskog i nepristojnog ponašanja te fizičkog obračuna između dva lica. Isti slučaj zabilježen je i u Stijeni. 

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 46 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje, odvija se uredno, nema najavljenih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je mokar i klizav, a vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Zbog zapaljenog teretnog vozila na dionici magistralnog puta Lašva-Zenica u mjestu Radakovo, saobraća se usporeno.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero, Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.