Političari iz BiH čestitaju Bidenu: Dobrodošao predsjedniče

biden
Čestitke Joeu Bidenu na preuzimanju dužnosti predsjednika SAD-a ne prestaju pristizati pa su tako i neki od političara iz BiH uputili najiskrenije želje povodom njegovog mandata te mu poželjeli dobrodošlicu.

Državni parlamentarac iz Naše stranke Damir Arnaut objavio je na Twitteru fotografije njega i njegove kolegice Sabine Ćudić kako u talgo vozu kojim putuju iz Mostara gledaju inauguraciju Joea Bidena.

 

"Čestitam novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris. Držimo fige i želimo sreću. Radujemo se jačanju naše saradnje i partnerstva", napisao je.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je kratko na Twitteru čestitao Bidenu i Harris te uz njihova imena stavio zastavu Amerike i BiH što aludira na nastavak prijateljskih odnosa ove dvije države.

 

Peđa Kojović, predsjednik Naše stranke nije ništa pisao već je objavio fotografiju Bidena i Harris kako drže uvis sklopljene ruke što govori o njihovoj pobjedi, a iznad je u opis stavio samo emoji dva podignuta prsta koja znače mir što zapravo ukazuje na to da će, između ostalog, to Bidenova administracija donijeti.

 

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto objavio je pjesmu "Feeling good" poznate američke muzičarke Nine Simon i iznad stavio zastavu Amerike.

 

Zanimljivu čestitku imala je zastupnica u Skupštini KS Jasna Duraković koja je objavila insert iz domaćeg filma Gori vatra na kojem glumica Jasna Žalica pjeva pjesmu "Dobrodoš'o predsjedniče" . Iznad je stavila plavo srce (boja demokrata u SAD-u) i nasmijani emoji.

 

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres koji je u BiH došao kao univerzitetski profesor iz SAD-a na Facebooku je objavio Bidenovu fotografiju iza govornice vidljivo sretan zbog njegove inauguracije.
 


"Ponosna, svečana, radosna ceremonija ustoličenja 46. predsjednika SAD. Čestitke Predsjedniku Bidenu na izvanrednom početku svoje historijske odgovornosti", napisao je Hadžikadić.

Osim gore spomenutih Bidenu su čestitali i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.