Poljaci putuju traktorom oko svijeta

Home

Poljaci putuju traktorom oko svijeta

Naša zemlja je u proteklih nekoliko godina postala izuzetno popularna turistička destinacija, koju posjećuju brojni zanimljivi gosti iz cijelog svijeta.

Upravo na takve posjetioce naišli smo u Visokom, na ulazu u kompleks podzemnih tunela Ravne.

Posebno zanimljiva

Poljski bračni par Marčin Obalek (Marcin) i Monika Filipuk-Obalek te njihov prijatelj Piotr Slivinski (Sliwinski) nisu obični turisti, već je riječ o veoma interesantnoj i svjetski poznatoj ekspediciji “Traktorijada – traktorom oko svijeta”.

A šta ih je to privuklo u našu zemlju, otkrili su nam nakon što su obišli tunele i, kako su nam kazali, uvjerili se u energetski potencijal ovog mjesta.

- Ove godine, u okviru ekspedicije obišli smo veliki dio Južne Amerike, Peru, Boliviju, Čile i Argentinu, a posebno su nam interesantna historijska i arheološka nalazišta. Nakon obilaska lokaliteta u tom dijelu svijeta, odlučili smo da drugi dio ekspedicije krene preko Bosne i Hercegovine, za koju smo čuli da posjeduje prve evropske piramide, pa preko Crne Gore i Albanije namjeravamo stići i do Afrike, tačnije do Egipta, gdje ćemo posjetiti i egipatske piramide i njihova nalazišta – otkrili su nam Poljaci.

Mistična lokacija

O otkrićima u našoj zemlji, mnogo su čitali, ali sve što pročitaju, imaju namjeru i posjetiti.

- Obišli smo tunele Ravne, a traktorom ćemo i na Bosansku piramidu Sunca. Utisci su zaista pozitivni, cijela lokacija je na neki način mistična, ali se osjeti i ta neka pozitivna energija – kaže Monika Filipuk-Obalek te napiminje da će posjetiti Sarajevo i Mostar.

Nemaju sponzore

Interesantno je da za svoja putovanja nemaju sponzore niti riješenu finansijsku konstrukciju.

Tako novac za gorivo, ali i ostale potrepštine, prikupljaju na mjestima na kojima se zadrže i to u vidu donacija.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavito: Wed, 05/10/2017 - 07:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top