Pomoć integraciji u EU: Švedska ministrica vanjskih poslova sutra u Sarajevu

Home

Pomoć integraciji u EU: Švedska ministrica vanjskih poslova sutra u Sarajevu


Ministrica vanjskih poslova Švedske Margot Wallström boravit će sutra u Bosni i Hercegovini, u okviru svoje posjete regionu.

Iz Ambasade Švedske u BiH najavljeno je da će se ona susresti sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a sastanku u Predsjedništvu BiH prisustvovat će savjetnici ostalih članova Predsjedništva BiH.

Nakon toga, Wallström sastat će s sa ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Ona će se sastati i s predstavnicima organizacija civilnog društva, da bi razgovarali o pitanjima rodne ravnopravnosti i LGBT pravima u BiH.

Ta posjeta potvrdit će čvrste i prijateljske odnose Švedske i BiH, te kontinuiranu pomoć Švedske integraciji BiH u Europsku uniju.

"Švedska je jedan od najvećih donatora BiH u sektorima ekonomskog razvoja, demokracije, ljudskih prava i okoliša. U toku posjete razgovarat će se i o regionalnoj saradnji, društveno-ekonomskom razvoju, te slobodnim i jednakim pravima za sve, uključujući žene. Ministrica Wallström će naglasiti važnost transparentnosti i inkluzivnosti u politički dijalog, da bi se osigurala demokratska stabilnost", saopćeno je iz Ambasade Švedske u BiH.

 

(Izvor: FENA)

Tagovi
Objavio: Čet, 04/05/2017 - 18:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top