Ponos Srebrenice: Karatista Ajdin osvaja medalje, trenira fudbal, igra folklor i odličan je učenik

Rođen je 2007. godine, a karate je počeo trenirati sedam godina kasnije, kao sedmogodišnji dječak. Od tada, govori njegov otac Alija, ostvario je zapažene rezultate na svakom takmičenju na kojem se pojavio.

Najnoviju medalju, i to zlatnu, Ajdin je u Srebrenicu donio jučer, 18. marta. Osvojio je prvo mjesto na Republičkom takmičenju u Banjaluci.

-Trenutno je veoma aktivan u karateu i član je kluba “Želja Ipon” iz Srebrenice. Karate klub “Želja Ipon” u Srebrenici postoji već pet godina, a medalje su već prestali da broje. Imaju ih možda i hiljadu jer to je klub, čiji se najmlađi članovi u nešto više od četri godine od osnivanja kluba, još nikada sa nekog takmičenja nisu vratili bez osvojene medalje, govori nam Alija.

Veli, njegov sin Ajdin je prije dvije godine, na Republičkom takmičenju održanom u Bosanskom Šamcu, u kategoriji do devet godina, osvojio prvo mjesto.

-Ajdin je prošle godine dobio i laskavo priznanje od opštine Srebrenica. Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica je proglašen sportistom godine opštine Srebrenica za 2016/2017. godinu. Obzirom na njegove godine, to ja zaista veliki uspjeh. Na državnom školskom takmičenju u Tuzli osvojio je 3. mjesto, a zbog tehničkih problema nije nastupao na balkanskom prvenstvu u Novom Sadu, ispričao nam je Alija.

Pored toga što trenira karate, Ajdin trenira i fudbal u FK „Guber“ Srebrenica.

Također, aktivan je član i igrač u Kulturno-umjetničkom društvu „Vaso Jovanović“ Srebrenica.

Uz sve navedeno, ovaj dječak je i odličan učenik.

-Super odličan, dodaje Ajdin, ističući da će se i dalje truditi i boriti da ostvaruje što bolje rezultate u školi i u drugim aktivnostima.

-Moja najveća podrška su roditelji, koji ulažu mnogo truda, vremena i svega ostaloga što je potrebno da bi uspio u svojim namjerama, kaže ovaj srebrenički dječak.

ajdin-tabakovic-7.jpg