Ponovo kiša i snijeg: Detaljna prognoza vremena do kraja sedmice

Vrijeme u BiH
Jutarnja temperatura u Sarajevu oko 1, a najviša dnevna oko 7 stepeni

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. 

Krajem dana i tokom večeri, sa srijede na četvrtak, kiša će i u nižim područjima Bosne prelazit u susnježicu i snijeg

Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera, a u večerenjim satima na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. U večernjim satima kiša će prelaziti i u susnježicu. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 7 stepeni.

 

Image
Vremenska prognoza po gradovima

Susnježica i snijeg očekuju se i sutra u jutarnjim satima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine. Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni.  

Za vikend sunčano

Prvog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna.