POPLAVE U HRVATSKOJ: Vanredno stanje u Ninu, stari dio grada pod vodom

Home

POPLAVE U HRVATSKOJ: Vanredno stanje u Ninu, stari dio grada pod vodom


Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da, ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova te izbjegavaju korištenje prometa zbog vlastite sigurnosti. Sve službe su na terenu i rade sve što je u njihovoj moći da bi se stanje što prije normaliziralo. Za sve poteškoće možete se obratiti kriznom štabu u zgradi Doma kulture u Ninu - obavijestili su iz uprave grada.

U Ninu neće raditi osnovna škola niti vrtić dok se stanje ne normalizira. Građanima koji žive na području stare jezgre Grada Nina (otok) preporučuje se da ne piju vodu iz slavina te da pitku vodu mogu preuzeti u zgradi Gradske uprave u Ninu.

Vatrogasni komandant Željko Šoša u razgovoru za Radio Zadar kazao je kako se trenutno voda ispumpava na 20 lokacija u Zadru.

- Jutro je puno bolje nego što je bio jučerašnji dan, jer nije bilo novih padavina. Trenutno se ispumpava na 20-ak lokacija. Na području Grada Zadra 70 timova vatrogasaca i Hrvatske vojske cijelu je noć crpilo poplavljene objekte. Od sinoć je angažirano 107 pumpi, 201 vatrogasac i 50-ak hrvatskih vojnika. Najvažnije je da smo riješili bolnicu, ako bude potrebe ići ćemo opet - kazao je Šoša, koji je zadarskom radiju javio iz katedrale Svete Stošije, koja je također poplavljena.

- Mi ćemo doći u svaku kuću, ne znam hoće li to moći biti danas ili sutra, ne možemo sve stići a ima i kvartova gdje se ne može raditi, jer voda je toliko visoka da se ponovo vraća u podrume. Pazite na električne instalacije, ako je opasno zovite, pokušat ćemo pomoći – rekao je Šoša.

Voda iz vodovoda nije za piće, preporuka je da da se prokuhava. Iz Odvodnje su izvijestili kako je u pomoć priskočila i Hrvatska vojska te da se još uvijek utvrđuje šteta na uređaju. Procjenjuju kako će biti potrebno nekoliko dana da pročišćivač ponovno normalno proradi. Za to vrijeme neće biti u mogućnosti crpiti i čistiti septičke jame.

Iako je veći dio gradskih saobraćajnica očišćen i u funkciji, građane se poziva na pojačan oprez.

Izvor: buka.ba

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 12/09/2017 - 10:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top