Poplave u Turskoj: Voda prodrla u zgrade i nosila automobile

asd
Poplave uzrokovane obilnim padavinama zahvatile su turske crnomorske provincije Artvin i Rize.

U distriktu Murgul, u Artvinu, urušila su se dva mosta i nekoliko potpornih zidova.

Načelnik Murgula Hasan Cavus kazao je kako su padavine koje su počele noćas izazvale značajne materijalne štete. Prema njegovim riječima, nema informacija o smrtno stradalima ili povrijeđenima. Ipak, nastala je šteta na elektrovodovima zbog čega mnoga domaćinstva nemaju pristup električnoj energiji.

Poplavljena su i mnogi privredni subjekti u industrijskoj zoni u Murgulu, a urušena su dva betonska mosta.

U distriktu Arhavi, u Artvinu, došlo je do izlijevanja rijeke zbog čega je vodena bujica nosila mnoga vozila, a poplavljeni su i mnogi stambeni i poslovni objekti.

S obzirom na to da su blokirani izlazi iz zgrada, mnogi građani su ostali zarobljeni u zgradama. Pomoć su im ukazale nadležne službe koje su ih spasile čamcima.

Voda se izlila i na saobraćajnice, a poplavljene su i poljoprivredne površine. Most u distriktu Arhavi trenutno je zbog sigurnosnih razloga zatvoren za saobraćanje.

Distrikt Arhavi posjetio je i ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu koji je s ekipama izašao na teren kako bi dobio informacije iz prve ruke.

Na terenu su i ekipe Crvenog polumjeseca Turske koje dijele pomoć unesrećenima.

Slična situacija zabilježena je i u provinciji Rize. Do izlijevanja rijeka došlo je u distriktima Camlihemsin, Ardesen i Findikli. Poplavljene su saobraćajnice i poljoprivredne površine.