Poređenje: Lipovača u oči gledao dok ga ruše, Rošić se nije pojavio na Skupštini

Dok se bura oko smjene stare vlade još uvijek stišava, javnosti treba prezentirati jednu činjenicu koja, ako se ne istakne, ostat će neprimjećena a vrlo je značajna i važna.

Naime, u pozadini nedavno održane sjednice Skupštine USK niko nije primjetio jedan detalj ili su ga primjetili novinari koji su bili prisutni ali ga namjerno nisu željeli istaknuti.

Bivši premijer Husein Rošić nije htio prisustvovati sjednici niti se obratiti na istoj iako mu to poslovnik dozvoljava ali ga na neki način i obavezuje.

Bitno je istaknuti i to da je Hamdija Lipovača kada je bio premijer na isteku mandata, kada su u Skupštini izglasavali njegovu smjenu, došao na sjednicu i lično prisustvovao istoj, gledajući u oči zastupnike, predsjednike nevladinih organizacija i prisutne novinare, odgovarao na pitanja i opaske koje su mu spočitavane tada.

Jasno je da Husein Rošić nije imao hrabrosti da se pojavi i pogleda u oči zastupnike dok ga smjenjuju, ali je imao hrabrosti da ruši Lipovaču, a kasnije i Izudina Saračevića.