Porodica i prijatelji se oprostili od RVI u Sanskom Mostu: Klanjana dženaza Nerminu Bećirbegoviću

Home

Porodica i prijatelji se oprostili od RVI u Sanskom Mostu: Klanjana dženaza Nerminu Bećirbegoviću


U Sanskom Mostu jučer je klanjana dženaza Nerminu Bećirbegoviću, članu Predsjedništva SBB BiH i jednom od osnivača SBB-a u Krajini, RVI i učesniku proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata, koji je umro u 57. godini nakon kratke i teške bolesti.

Bećirbegović je ukopan na gradskom mezarju Greda.

Posljednjem ispraćaju rahmetli Bećirbegovića, uz članove porodice, prisustvovali su Fahrudin Radončić, predsjednik i osnivač SBB BiH, Fehim Škaljić, predsjednik Glavnog odbora SBB BiH, članovi SBB-a iz svih krajiških gradova, kao i brojni prijatelji i sugrađani. 

Prije dženaze održana je komemoracija, a od Bećirbegovića su se biranim riječima oprostili Fahrudin Radončić, premijer USK Husein Rošić, općinski načelnik Faris Hasanbegović, federalna zastupnica Azra Hadžić-Bećirspahić te predsjednik Općinskog odbora SBB-a Sanski Most Admir Mušanović.

Nermin Bećirbegović bio je magistar politologije, a u poslaničkom mandatu u Skupštini USK od 2010. do 2014. godine bio je, prema ocjeni CCI-ja, jedan od  najaktivnijih narodnih predstavnika. Iako teško bolestan, dok je radio na svom posljednjem zadatku kao direktor Fonda za zbrinjavanje boračkih populacija USK, i dalje je savjesno obavljao svoje zadatke.

 

(Izvor: Avaz)

Topic
Objavio: Sat, 09/09/2017 - 18:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top