Poruke Džeke i Turana djeci u Zenici: Budite dobri, budite sretni

Home

Poruke Džeke i Turana djeci u Zenici: Budite dobri, budite sretni


Povodom Dječijeg festivala, koji je danas okupio više od 7.000 mališana u Zenici, čestitke video porukom uputili su i bh. i turski fudbalski reprezentativac Edin Džeko i Arda Turan, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh.reprezentativac Edin Džeko čestitao je djeci Dan djeteta i na turskom kazao da nastave učiti ovaj jezik.

“Sretan vam Dan djeteta, nastavite da učite turski jezik”, poručio je Džeko.

“Budite dobri, budite sretni. Čestitam Dan djeteta svojoj braći i sestrama u BiH”, poručio je turski reprezentativac i fudbaler Barcelone Arda Turan.

Poruku su uputili i bh. reprezentativac Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović, nogometaš Konye.

Poručili su da su Turska i turski jezik lijepi te su čestitali djeci jer su naučili ovaj jezik.

“Čestitam vam što ste naučili turski jezik. Turski jezik i Turska su jako lijepi. Želim vam lijep provod na Dječijem festivalu”, istakli su u zajedničkoj poruci na bosanskom i turskom jeziku.

Poruku djeci uputili su i glumci iz popularna turske serije “Sulejman Veličanstveni” Meryem Uzerli i Ozan Guven.

“Volim vas puno”, poručio je popularni “Rustem-paša”.

“Od srca vam želim sve najbolje i šaljem vam puno ljubavi. Volim vas i ljubim puno. Puno sreće i dobre zabave vam želim”, kazala je u video poruci glumica Uzerli poznata kao sultanija Hurem.

Hiljade djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine stiglo je u Zenicu gdje se danas, peti put, održava Dječiji festival.

Dječijem festivalu, čiji je organizator Institut Yunus Emre, prisustvuje oko 7.000 osoba, koja u sedam kantona u BiH u okviru projekta “Moj izbor je turski” uče turski jezik.

Oni su imali priliku da i danas uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu. Zenica je danas u znaku dječijeg smijeha i dobrog raspoloženja.

Prisutne je pozdravila osmogodišnja Isabella Damla Guvenilir, glavna glumica u seriji “Elif”, koja je izazvala oduševljenje u zeničkoj Areni. Zabavljala ih je i grupa “Hari Mata Hari”.

Osim toga djeca su mogla uživati i u pjesmama na turskom i bosanskom jeziku koje su izvodila djeca koja uče turski jezik.

 

(Izvor: Anadolija)

Tagovi
Objavio: Wed, 26/04/2017 - 18:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top