Posjeta delegacije JP Elektroprivreda BiH Gradu Bihaću

Home

Posjeta delegacije JP Elektroprivreda BiH Gradu Bihaću


Uspješna saradnja JP Elektroprivreda BiH i Grada Bihaća preduslov za nove infrastrukturne projekte

Saradnja Grada Bihaća i JP Elektroprivreda BiH na zadovoljavajućem je nivou i primjer kako se lokalne zajednice stavljaju na raspolaganje državnim kompanijama od strateškog interesa, kao što je JP Elektroprivreda BiH. Istaknuto je ovo na današnjem sustretu delegacije JP Elektroprivrede BiH predvođena generalnim direktorom Bajazitom Jašarevićem sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem.

Zahvalivši se na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, direktor Jašarević kazao je da će JP Elektroprivreda BiH nastaviti sa projektima na području Bihaća  s ciljem poboljšanja elektro-energetske mreže i usluge prema krajnjim korisnicima.

“Razgovarali smo o izmjenjeni  postojećih kantonalnih zakonskih propisa koji se odnose na naplatu koncesije za proizvodnju električne energije dobivene iz HE Kostela i sada kada su se one desile stvaraju se pravne pretpostavke za izdvajanje sredstava po tom osnovu za grad Bihać. Također, razgovarali smo o projektu rekonstrukcije mosta prema Brekovici, obezbijeđenju električne energije za poslovnu zonu i povratnička naselja na teritoriji Bihać. Mislim da će naša uspješna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu i da smo uistinu u Bihaću investitor i partner koji se poštuje i uvažava”- kazao je direktor Jašarević.

Istaknuvši da na dašanjem sastanku nije bilo, niti će biti ikad razgovora o izgradnji hidrocentrala na Uni i Uncu, gradonačelnik Fazlić, kazao je da je to za aktuelnu administraciju i građane Bihaća završena priča i da se o tim stvarima neće raspravljati, već o projektima koji za cilj imaju kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom potrošača na teritoriji grada Bihaća.

“Razgovarali smo o nekoliko projekata koji su za Bihać kao lokalnu zajednicu izuzetno bitni i zaista podrška i saradnja koju imamo od strane JP Elektroprivreda je potvrda odlučnosti da se u našem gradu žele realizirati infrastrukturni projekti ovog preduzeća zahvaljujući kojem možemo stvarati preduslove za daljnji razvoj grada”- kazao je gradonačelnik Fazlić.

 

(Izvor: Kabinet Gradonačelnika grada Bihaća)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 11/07/2017 - 14:34

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top