POSLJEDICE FISKALIZACIJE U USK: Odjavljeno 280 obrtničkih djelatnosti

Home

POSLJEDICE FISKALIZACIJE U USK: Odjavljeno 280 obrtničkih djelatnosti


Predviđanja Obrtničkih komora u Federaciji BiH kako će fiskalizacija rezultirati ne smanjenjem već povećanjem sive ekonomije i rada na crno su potvrđena, a sve je više  obrtnika i malih poduzetnika koji odjavljuju svoju djelatnost.

Prema informacijama Obrtničke komore Unsko-sanskog kantona, u našem kantonu je tokom posljednjih nekoliko mjeseci odjavljeno 280 obrtničkih djelatnosti, od kojih se dio uspio preregistrirati za novu djelatnost koja ne podliježe fiskalizaciji.
 
Podsjetimo, Upravni odbor Obrtničke komore  Federacije BiH  je na inicijativu Obrtničke komore Unsko-sanskog kantona početkom ove godine u nekoliko navrata upozoravao i tražio, razmatrajući  tok fiskalizacije i posljedice ovog procesa za malu privredu, prolongiranje ulaska u fiskalni sistem kako bi se novim razgovorima pokušalo doći do povoljnijeg rješenja a ujedno poduzetnicima dati vremena za kvalitetne pripreme.
 
Pokušavajući se snaći u novim uvjetima, značajan dio obrtnika se uspio preregistrirati, opredjeljujući se za djelatnost koja ne podliježe fiskalizaciji. Njihove želje poklopile su se sa nastojanjima  Obrtničke komore USK da podrži otvaranje novih obrta u okviru nekoliko projekata koji su realizirani ili je njihova realizacija u toku.

 mojusk.ba
Objavio: Wed, 07/12/2011 - 14:40

Facebook komentari

Back to top