Posljednji dan ramazana, da li sam se promijenio?

Kuran

Posljednji je dan mjeseca ramazana. Osjećaj ispunjenosti i spokoja, čežnje za Allahovim zadovoljstvom. Osjećaj koji se u meni budi kada vidim kako mnogi mladići i djevojke, pa i stariji pomno prate Kur´anske ajete lagano pomičući suhe, već ispucale usne, tiho izgovarajući ove svete riječi koje se spuštaju na srce svakog vjernika, pa podsjećaju na sniježne pahulje koje se uskovitlano kreću,a zatim padaju po putevima mnogim, čineći ih bijelim i čistim.

Sretan sam zbog Bajrama. Sutra će svi biti nasmijani, zadovoljni što su dočekali ovaj dan. Obući će najbolja odjela.

Od ramazana do ramazana, kažem sebi ovo je prilika da učinim mnogo dobrih stvari, ali izgleda da i ove godine nisam ispunio ono što sam želio. Mislio sam da ću učiti više Kur´ana i ostaviti neke loše navike. Propustio sam priliku da pobjegnem od mnogih problema i napravim ogromnu promjenu u svom životu. Šta ako ne dočekam još jedan ramazan ? Šta ako ne dočekam priliku da promjenim svoj život iznova ?

O Allahu, oprosti mi, molim te, u posljednjim trenucima ovog blagoslovljenog mjeseca, uistinu ja Te nisam obožavao onako kako si Ti to zaslužio.