Postiže li Messi više golova od odlaska Neymara?

Home

Postiže li Messi više golova od odlaska Neymara?

Ovog ljeta došlo je do rastanka između Messija i Neymara. Brazilski fudbaler odlučio je da dres Barcelone zamijeni dresom PSG-a, ali to nije negativno uticalo na argentinskog čarobnjaka.

Ako se po jutru dan poznaje, ovaj transfer bi mogao biti pozitivan za sve srane. PSG igra sjajno, Barcelona igra sjajno, a Messi i Neymar su poboljšali individualni učinak. 

Neymar je od prelaska u PSG odigrao pet mečeva, četiri u Ligue 1 i jedan u Ligi šampiona te je postigao isto toliko golova uz isto toliko asistencija. S druge strane, Messi je ove sezone odigrao šest mečeva te je postigao osam golova, ali nema nijednu asistenciju. 

Zanimljivo je poređenje Messijeve statistike iz prošle i ove sezone. Messi sada ima više tačnih dodavanja, manje asistencija, više udaraca prema golu, ali i više golova. Prošle sezone u ovo vrijeme imao je šest, a sada ima osam golova. 

Ekipa Barcelone je nakon dvomeča u Superkupu Španije protiv Reala odigrala četiri meča i ostvarili su isto toliko pobjeda. S druge strane, PSG je ove sezone odigrao ukupno šest mečeva i nisu izgubloi nijedan bod. 

 

(Izvor: SportSport)

 

Objavito: Sat, 09/16/2017 - 11:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top