Bosanska Krupa: Potpisan ugovor za sanaciju klizišta na putu Kozarice u Mahmić Selu

Naglo topljenje snijega i obilne kiše u prošlom mjesecu donijele su niz problema Bosanskoj Krupi zbog kojih je Štab civilne zaštite proglasio stanje elementarne nepogone. Poplave su prošle bez značajnijih posljedica i intervencija, što nažalost nije slučaj i sa klizištima.

Evidentirano je sedam većih i to u Prvomajskoj ulici, u naseljima Vrletnica, Crkvina, Jokina Kosa, Hodžinac, Mahmić Selo i Drenova Glavica. U pojedinim dijelovima put je potpuno odsječen, dok se u ostalim saobraćaj odvija otežano, jednom trakom.

Za radove na stabilizaciji klizišta na putu Kozarice u Mahmić Selu, jednom od najkritičnijih, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme KOV-GRAD iz Bužima Safet Kovačević potpisali su ugovor vrijedan 31.691,23 KM. Njime je predviđena i sanacija vododerina na području naselja Halkići.

„Sanaciju klizišta započinjemo sa Kozaricama jer je ono zaista najprioritetnije. Imali smo vremenske neprilike zbog kojih smo i proglasili stanje elementarne nepogode i nažalost za posljedicu klizišta koja iziskuju značajna finansijska ulaganja. Mi svake godine izdvajamo određena sredstva za ovu namjenu, ulažemo zaista koliko možemo. Nastojat ćemo u skorije vrijeme na adekvatan način pristupiti i ostalim klizištima“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Radove na sanaciji klizišta Kozarice u Mahmić Selu izvođač započinje odmah po potpisivanju ugovora, a iste će okončati u roku od 15 kalendarskih dana.

(Kabbinet načelnika Općine Bosanska Krupa)