Potresan snimak tuče učenica: Djevojčici povrijeđena slezina, oko i rame

Home

Potresan snimak tuče učenica: Djevojčici povrijeđena slezina, oko i rame


Video-snimak vršnjačkog nasilja na kome se vidi kako jedna devojčica tuče drugu obišao je društvene mreže, i od ponedjeljka kada se incident dogodio ne prestaje da potresa Srbiju.

Incident se dogodio na ulazu jedne zgrade, a majka jedne od devojčica kaže da se one nisu poznavale. Smederevska policija sprovodi istragu, poslije koje će uslijediti i krivična prijava, piše "RTS".

Povod za tuču, prema pisanju televizije, bila je prepiska na Facebooku, a sve je počelo sredinom prošle nedjelje, kada je napadnuta djevojčica komentarisala video-snimak druge djevojčice.

Njih dvije idu u različite škole, jedna u sedmi, a druga u osmi razred.

"U ponedeljak naveče moje dete je imalo časove do 19.15, ona ju je sačekala, upoznale su se, Nađa joj se izvinila jedanput, pa je to ponovila, e onda je ona nju napala i tukla je krvnički, strašno", objašnjava majka napadnute djevojčice Ivana Pupovac.

Majka djevojčice koja je napala drugu djevojčicu, Gordana Stanišić, ističe da je njeno dijete pak napadnuto ispred kuće prije četiri dana. 

"Došle su njih šest-sedam devojčica, zadobila je hematome po glavi, bila je u Urgentnom centru, gde se tu ubacila i ta devojčica Nađa, koja je povređena i vređala moje dete i moje dete je uzvratilo", napominje Stanišićeva. 

Napadnuta djevojčica je zadobila povredu slezine, oka i ramena, inače je primjeran đak dobrog vladanja, tvrde u Osnovnoj školi "Jovan Cvijić", a druga djevojčica aktivno trenira karate. 

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Veselin Stojković kaže da napadnuta djevojčica nije u školi pravila probleme.

"Nije pravila probleme zbog tuča i slično, više smo imali s njom problema zbog zloupotrebe mobilnog telefona. Ona je snimala neke učenice pa čak i profesore i to kasnije prosleđivala preko Facebooka. Zbog toga je kažnjena svim onim merama koje su nam dozvoljene", kaže Stojković. 

Zbog zloupotrebe društvenih mreža, u smederevskim školama je u posljednje dvije godine, broj sajber nasilja povećan, ali ono što dodatno zabrinjava je da u ovakvim situacijam često ima više posmatrača nego učesnika u tuči, dodaje "RTS".

"Deca jedna drugu povređuju i pritom to snimaju mobilnim telefonom i kad to puste na društvene mreže oni u stvari nesagledivu štetu čine svojim vršnjacima", objašnjava socijalni radnik i predsjednica stručnog tima za zaštitu djece od zlostavljanja i zanemarivanja Vesna Emeršić.

Nadležni kažu da je medijacija u kojoj učestvuju i roditelji i djeca najbolji način da se nađe rješenje u takvim situacijama. 

 

(Izvor: Nezavisne.com)

Tagovi
Objavio: Pet, 12/05/2017 - 16:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top