Potresna ispovijest svjedoka napada: "To su samo djeca, a on je pucao po njima"

Do pucnjave je došlo oko 11:20 satu u klubu Borderline Bar & Grill.

Ubrzo nakon što su lokalni mediji izvijestili o masovnoj pucnjavi u noćnom klubu u mjestu Thousand Oaks u Kaliforniji, novinar TV postaje KABC-TV razgovarao je sa svjedokom masovne pucnjave, ocem mladića koji se nalazio u klubu za vrijeme pucnjave.

 

Slomljeni otac

"Bilo je puno mladih ljudi, starih 18, 19 ili 20 godina. Samo su se zabavljali. Onda je došao ovaj manijak i počeo pucati po njima. Bez ikakvog razloga. Pa to su samo djeca. Samo djeca. Ajme koliko mi je žao", rekao je otac plačući.

"Pucao je dok nije potrošio sve metke. Onda je zastao, promijenio spremnik i opet nastavio. Samo ih je 'skidao'. Pucao po njima. Čekao sam svog sina ispred kluba. Otrčao sam po njega kada sam čuo pucnjavu. Pobjegli smo. Ona (majka) mi nikada ne bi oprostila da mu se nešto dogodilo ili da je poginuo. Tako da sam dotrčao do njega i pobrinuo se da je on dobro", objasnio je. 

"Otišli smo i nazvali 911. Policija je već došla. Stigli su vrlo brzo. No, morao sam sa svojim sinom pobjeći što prije od tamo", rekao je.

"Imam osjećaj da nisam učinio sve što sam mogao", teškim glasom izjavio je otac za KABC-TV.

Do pucnjave je došlo oko 11:20 satu u klubu Borderline Bar & Grill. Zasad je poznato jedino da ima više ranjenih te da je među njima i jedan policajac.