Potresni izgled Banje Luke: Uplakana Suzana, brojna hapšenja i majke koje brane djecu od policije

Nakon protesta u Banjoj Luci, ostao je samo dogovor za sutrašnji susret i fotografije koje su se prenosilo cijelog dana. Dan je obilježen fotografijom hapšenja Davidove majke Suzane, a još nekoliko bitnih, čiji autori nisu poznati, se neprestano dijele na društvenim mrežama.

Današnje hapšenje Davora Dragičevića je potaklo građane da se okupe i protestuju, suočavajući se tako sa masom policajaca i tražeći puštanje Davora, njegove supruge i ostalih uhapšenih. Građani i dalje traže pravdu za Davida, Dženana i ostale koji su prema njihovim navođenjima "žrtve sistema".

Image

Uplakana majka koja u naručju nosi fotografiju svog preminulog sina korača prema policijskom autu dok je pod obje ruke drže dva policajca, jedna je od fotografija koja je obišla region. 

Image

Ostale fotografije nisu mnogo bolje, prikazuju hapšenje novinara i građana, ranjene ljude na ulici i majke koje brane svoju djecu od zida i naguravanja koje formira policija koja je danas za vrijeme demonstracija uhapsila nekoliko ljudi koji su ubrzo pušteni. Neki od uhapšenih tvrde da su ih policajci tukli u toku i nakon hapšenja.

Image

Podsjećamo, protesti u Sarajevu još uvijek traju te je saobraćaj blokiran, a protesti u Banjoj Luci su završeni i najavljeni za sutra u 19 sati.