Potvrđeno: I Troicki zaražen virusom

Tenis

Srbijanski teniser Viktor Troicki treći je igrač koji je nastupio na Adria Touru i na testiranju bio pozitivan na koronavirus, dok će idejni začetnik ove serije turnira i najbolji teniser svijeta Novak Đoković rezultat testa objaviti u utorak.

"Tačno je da smo supruga i ja pozitivni. Ona je testirana u petak, a kći i ja u nedjelju, nakon što smo saznali da je moja supruga pozitivna", izjavio je Troicki za beogradski Telegraf.

Troicki je nastupio na beogradskom turniru Adria Toura, koji je sedmicu poslije preseljen u Zadar. U nedjelju uoči finala, Bugarin Grigor Dimitrov je objavio da je pozitivan na korona virus, nakon čega je finalni meč Novaka Đokovića i Rusa Andreja Rubljovaotkazan.

U Zadru su testiranjima odmah podvrgnute 22 osobe, a među tri pozitivna slučaja našao se i hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić koji je rezultat testa objavio na Instagramu uz poruku da nema simptome te da se dobro osjeća.

Novak Đoković nije bio među teniserima koji su obavili testove u Zadru, već se testiranju podvrgnuo u ponedjeljak u Beogradu, a rezultat će doznati u utorak, za kada je najavljeno i njegovo obraćanje medijima.