Požar još uvijek nije potpuno ugašen ali nema opasnosti za stanovništvo

pozar
Nešto prije 9 sati na adresu našeg portala stigle su fotografije i video zapis požara u Miostrahu, tačnije javljeno je da gori Orašlje.

Budući da se radi o veoma suhom terenu i području pogodnom za širenje vatre, požar se velikom brzinom razvijao prema Gomili iz pravca Miostraha. Nedugo zatim veliki požar se sve više širio i vatrena stihija se razvijala prema Šilji.

U vrlo kratkom vremenu reagovale su vatrogasne ekipe i stanovništvo. Mještani okolnih naselja su također pristigli u pomoć.

-Svaka čast i mještanima jer kad smo mi došli tamo, već su u velikom broju bili na terenu, za Cazin.NET izjavio je jedan od članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVS Jezerski, koje je odmah angažovalo svoju ekipu za pomoć u gašenju požara.

-Najbitnije je da stanovništvo nije ugroženo, a šteta šume je ogromna. Radi se o hektarima. Lokalni vatrogasci su odradili ono sto je bilo u njihovoj moći, Gomila je spašena kao i stanovništvo, što je najbitnije. Sad ostaje u toku noći da vidimo sta će se desiti, kaže član DVD Jezerski.

Na našu adresu stigao je novi snimak trenutnog stanja na području koje je večeras zahvatio veliki požar.