Požar na malinjaku u Polju, prosjačenje na Trgu Zlatnih ljiljana

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je jednu intervenciju, i riječ je o remećenju javnog reda i mira. Naime, na Trgu Zlatnih ljiljana jedno lice zatečeno je prilikom prosjačenja.

Cazinski vatrogasci imali su također jednu intervenciju u naselju Polje, gdje je zbog nepažnje došlo do požara na malinjaku.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 18.01.2019. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

12:00-13:00: Donji Nuhići i 13:30-14:30: Ponjevići.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da se ovoga jutra na putevima u našoj zemlji saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, u centralnim i istočnim krajevima. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju puteve u dolinama rijeka: Bosne, Lašve, Neretve, Save i Drine. 

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.