PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Požar na porodičnoj kući, tri saobraćajne nesreće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati iznosila je ugodnih 13 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 78,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata evidentirala je jedno krivično djelo, tri slučaja remećenja javnog reda i mira (JRIM) i tri saobraćajne nesreće.

Krivično djelo „krivotvorenje isprava“ zabilježeno je u naselju Kovačevići. Kada je u pitanju javni red i mir, remećen je tri puta „pisanjem uznemirujućih i prijetećih poruka službenim licima“, „fizičkim obračunom“ u kojem je jedno lice zadobilo LTP (lakše tjelesne povrede), i „uznemiravanjem“.

U prvoj saobraćajnoj nesreći, zabilježenoj u 11:00 sati, učestvovala su dva m/v, kao i u onoj zabilježenoj u 21:45 sati. U 15:40 sati jedno lice traktorom je udarilo u ogradu. Srećom, nije bilo povrijeđenih lica.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u 22:30 sati, gdje je upućeno osam vatrogasaca. Riječ je o požaru na porodičnoj kući u Durićima, naselje Gnjilavac. Požar je ugašen u 01:20 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 53 pacijenta, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, u utorak, 18.09.2018. godine, bilo je prekida, a kako saznajemo, nije bila riječ o planiranim radovima, već o kvaru koji je uspješno otklonjen:

Dana 18.09.2018. godine od 08:30 do 14:00 sati zbog kvara van napona je bio 110 kV T5 (transformator) Cazin 2 (svi sa kV koji se napajaju sa istog: Tržac, Tržac 1, TRC Gata i Ćuprija). Od 08:00 do 09:46 sati zbog kvara van napona je bio i kV dv Samardžići, kao i dalekovod Farma Ramići i Vrelo Mokreš. Od 19:48 do 20:56 sati zbog kvara van napona je bio 120 kV Cazin 1, kao i svi 35 kV dv i 10 kV dv koji se napajaju sa istog.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a javljaju da je intenzitet saobraćaja ovoga jutra pojačan na putevima u BiH, posebno na dionicama u gradskim centrima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima, vozače upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Svim učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Počeli su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.  

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09 do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.