Požar u Ravnom širi se prema selima, ponovno buknuo požar na Čvrsnici

Home

Požar u Ravnom širi se prema selima, ponovno buknuo požar na Čvrsnici


Požar koji je zahvatio dio općine Ravno uz granicu s Neumom aktivan je po brdima i širi se u pravcu sela Pećine i Dužice, izvijestio je u petak Operativni centar civilne zaštite HNŽ-a.

Od 5. srpnja dio općine Ravno, uz granicu s Neumom zahvatio je požar koji se potpomognut vjetrom, širio velikom brzinom i približavao selu Turkovići. Uz velike napore DVD Ravno i pomoći PVP Čapljina kao i mještana, selo Turkovići je obranjeno.

Požar je bio odbijen od kuća i donekle stavljen pod kontrolu osim dijela okolnih brda gdje je teren nepristupačan, no u poslijepodnevnim satima požar je aktivan po brdima i širi se u pravcu sela Pećine i Dužice.

U požaru je izgorjelo više od 500 ha šume niskog raslinja.

Na ispomoći su vatrogasci iz Čapljine.

Također, aktivan je požar na području sela Drijen gdje gore trava, niska šuma i raslinje na nepristupačnim i nenaseljenim brdima. Širenje požara i smjer kretanja uvjetuje vjetar.

Trenutno vatra ne ugrožava ljude i materijalna dobra.

U međuvremenu požar na planini Čvrsnica ponovo se razbuktao jučer u poslijepodnevnim satima. Porastom temperatura očekuje se ponovno aktiviranje požarnih linija, a iz Operativnog centra ističu kako je potrebno djelovanje helikoptera OS BiH.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Pet, 07/07/2017 - 08:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top