Požari u Ljubinju ne jenjavaju, stigao i helikopter OS BiH (FOTO)

Home

Požari u Ljubinju ne jenjavaju, stigao i helikopter OS BiH (FOTO)


Požar koji već četvrti dan bukti na području opštine Ljubinje i dalje je aktivan.

ljubinje

Kako nam je potvrdio Darko Krunić načelnik opštine Ljubinje, koji je zajedno sa opštinskim službenicima Ljubinja i ostalim dobrovoljcima stalno na terenu, trenutno je na ternu angažovano oko 200 pripadnika vatrogasnih jedinica iz Ljubinja, Gacka i Trebinja, te šumari, pripadnici CZ, radnici Elektrodistribucije, mještani sela koja su zahvaćena požarom, ali i dobrovoljci.

”Prema selima Obzir i Pustipusi požar se i dalje širi. Trenutno je saniran prema magistralnom putu  Trebinje Ljubinje. Na putnoj komunikaciji se trenutno samo dežura, da se vatra ne bi ponovo razbuktala,” potvrdio je za dnevni avaz Krunić.

ljubinje2

Podsjetimo požar na području Ljubinja izbio je u selu Bančići, gdje je izgorjela staja sa stokom, a zatim se proširio na sela Mrkalje, Mišljen, Pustipusi i Obzir. Zbog vatrene stihije uništeni su i elektrostubovi, pa su neka sela ostala i bez električne energije.

Danas u prijepodnevnim i ranim prijepodnevnim časovima ugrožavao je i putnu komunikaciju Trebinje Ljubinje, kada se saobraćaj odvijao povremeno.

Prema informacijama do kojih je došao Dnevni avaz, helikopter OS BiH je trenutka sletio na stadion u Ljubinju.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 17/07/2017 - 21:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top