fbpx Pozitivan primjer: Zapošavljaju uglavnom mlade radnike, a sve što proizvedu ide u Njemačku

Pozitivan primjer: Zapošavljaju uglavnom mlade radnike, a sve što proizvedu ide u Njemačku

Home

Pozitivan primjer: Zapošavljaju uglavnom mlade radnike, a sve što proizvedu ide u Njemačku


"Edna-Metal Vorking“, preduzeće za izradu podstanica za centralno grijanje iz Prijedora, svu proizvodnju plasira na njemačko tržište.

Preduzeće je smješteno u prostoru Preduzetničkog inkubatora u Velikom Palančištu na oko 200 kvadrata.

 

Veći prostor

Medina Rahman, direktorica „Edna–Metal Vorkinga“, ističe pomoć Gradske agencije za ekonomski razvoj PREDA-PD, ali i Gradske uprave, s kojom su nakon apliciranja za poslovni prostor za samo mjesec potpisali i ugovor o korištenju.

- U međuvremenu smo podnijeli zahtjev za još 200 kvadrata, jer se proizvodnja širi. Trenutno zapošljavamo 11 radnika i stopostotni smo izvoznik. Repromaterijal za podstanice nabavljamo na cijelom području BiH, a ukoliko dobijemo ovaj novi poslovni prostor, do kraja godine bismo mogli zaposliti još pet radnika - kaže Rahman.

Inače, u firmi koja se bavi metalopreradom zaposleni su uglavnom mladi radnici mašinske struke, koji mjesečno primaju plaću u visini prosječne u RS. Planiraju i dalja ulaganja i ističu prednosti poslovanja u Preduzetničkom inkubatoru.

 

Nova oprema

- Svu dobit ulažemo u novu opremu. Prednosti poslovanja u Preduzetničkom inkubatoru su višestruke, od povoljne cijene zakupnine, pristupa internetu, kvalitetne struje, te kolektivnog osiguranja hala, odnosno poslovnih objekata - kaže Rahman i otkriva da vlasnik ovog preduzeća boravi u Njemačkoj.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Tue, 04/07/2017 - 22:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top